Лидерите в управлението коментираха предстоящото гласуване в Съвета на Европа за приемането

...
Лидерите в управлението коментираха предстоящото гласуване в Съвета на Европа за приемането
Коментари Харесай

България отлага таксата за пренос на руски газ заради Шенген

Лидерите в ръководството разясниха идното гласоподаване в Съвета на Европа за приемането ни в Шенген. От Народното събрание Борисов, Пеевски и Петков обявиха  че таксата за пренос на съветски газ през България се отсрочва. Причината - да не спъне влизането ни в Шенген.

" Като ръководители на външна комисия и комисията по европейски въпроси, преди малко разговаряхме и взехме решение, че за газовата такса за транспорт ще следваме общия европейски метод. Трябва да се работи с Европейска комисия, тъй като единствено по този начин този вид такси могат да бъдат наложени, тъй че да имат резултат върху стопанската система и на Руската федерация ", уточни съпредседателят на ПП-ДБи Кирил Петков.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов добави, че сме доста покрай Шенген и поради това са решили да подхващат " верния европейски метод ".

" Тъй като сме много, много близо до Шенген и всевъзможни разновидности по някакъв метод това да ни спъне в последния миг, като да вземем за пример тази такса, с сътрудниците взехме решение по този начин да подходим - да използван верния така наречен " европейски метод ". Това ще успокои във всички случаи страните след нас и добросъседството, което постоянно е било в нашите съществени преимущества, ще продължи да бъде такова ". Имаме задоволително причини да желаеме освен по въздух, а и по суша да имаме ясна формула - точна дата и час. Не би трябвало да си пропиляваме шанса поради таксите. Заради това се дърпаме обратно и ще вървим по европейския метод ", уточни водачът на ГЕРБ.

" За Шенген мисля, че това не е задоволително и не би трябвало да го одобряваме ", сподели ръководителят на ПГ на придвижването Делян Пеевски.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР